Svårt att hitta ett nytt jobb?

BIld av Gerd Altmann från Pixabay 

Du söker jobb efter jobb men får inget napp, till och med hittat jobbet där alla kriterier stämmer på pricken på dig, men blir inte ens då kallad till intervju. Och du som kan så mycket! Varför inte då börja gigga istället? Forma din egen karriär?

Nu börjar det bli allt vanligare att jobba som giggare eller som wappare (workandpassion). Fler och fler tar korta uppdrag och blir frilansare, egenföretagare, entreprenörer, mikroarbetare och innehållsskapare – ”giggare”. 

Fasta anställningar börjar ersättas av tillfälliga gig, där fokus ligger mer på flexibilitet, effektivitet och spetskompetens än på pris för lång och trogen tjänst. 

Personlig utveckling och mer frihet

Med all den yrkes- och livserfarenhet som du har i din portfolio kan du ta kortare jobb utan att behöva tävla med hundratals andra sökande om en fast tjänst. Och dessutom ha roligt, eftersom du gör det du själv vill och är bra på! Kanske till och med få eller prova på drömjobbet?

Tänka nytt

Arbetslivet idag och i framtiden pekar mot på en friare arbetsmarknad – Gig-ekonomin, utan guldklocka. Den kräver förstås en hel del av oss som individer, inte bara genom att vi tvingas utveckla oss själva och våra kompetenser, utan även att bygga våra nätverk.

Det är inte längre det allra viktigaste att klättra inom fasta företagshierarkier utan inom sitt eget kompetensområde. På sätt och vis bli en typ av influencer, där du sätter ramarna för din egen framtid.

Inte bara guld och gröna skogar

Att jobba som giggare är förstås inte för alla, men det kan vara ett bra alternativ för dig som känner att du vill göra något trots eller när det känns trögt med jobbsökandet. Forma din egen karriär.

MARI LINGENSJÖ