FilmFramtidens arbetsplats

Hotellet är nya kontoret – här samlas giggarna

Lena Andersson sitter gärna och jobbar ”på stan”. Foto: MARIE SUNDSTRÖM

Allt fler giggare, frilansare och småföretagare väljer att sitta och jobba på hotell, fik och caféer och att ha sitt kontor ”på fickan”.

Du slipper dyra och fasta kostnader för kontor, trots att du sitter mitt i City! Lång resväg kan du glömma, sätt dig på närmaste fik eller hotell. Här har du tillgång till gratis och stabilt wifi, och du arbetar i en trevlig och social miljö.

Vi gör nedslag på hotellen Haymarket och Anglais i Stockholm, där vi träffar bland andra ensamföretagaren Lena Andersson, som berättar varför hon väljer att jobba ”ute på stan.”

– Det är en avslappnad och skön miljö, och jag slipper att sitta och jobba ensam, därför tilltalas jag av att sitta ute på stan och jobba – gärna på hotell eller fik. Sen är det mysigt att ta en kopp te eller lunch, samtidigt som jag jobbar.

Många fördelar

Nackdelar då?

– Det kan ibland bli lite stökigt att prata med kunder i den lite sorliga miljön, men det är ändå en liten nackdel jämfört med alla fördelar jag ser med att jobba ute på stan. Jag gillar att ha kontoret ”på fickan”.

Hotellet Haymarket i Stockholm – en populär arbets- och mötesplats.