Jobba hemma

– för dig som arbetar hemifrån

Jobba hemma
Må bra

Börja dagen med 15 minuters yoga

Jobbar du mycket hemifrån och vill hitta ett enkelt sätt att komma igång på morgonen? Börja dagen med 15 minuters yoga.

Många som har sin arbetsplats hemma har inte tillgång till samma arbetsutrustning som på sin ordinarie arbetsplats, såsom höj- och sänkbart arbetsbord, specialmatta eller ordentlig kontorsstol. Det kan resultera i en hel del spänningar i både axlar och rygg. Det är viktigt att röra på sig under och efter distansdagen, därför kan bland annat ett 15 till 20 minuters yoga varje morgon göra stor skillnad.

”När jag jobbar hemifrån, som jag nu gör för det mesta, har jag känt att jag behöver få någon bra start på dagen. Annars får jag det när jag cyklar till jobbet. Jag fick tips om att börja dagen med ett yogapass. Det är något som jag också länge velat börja med, så därför tänkte jag att jag testar. Jag har hittat många jättebra pass på Youtube att välja bland.”/ Lena

”Nu när jag sluppit långa arbetsresor – och därför inte rör på mig så mycket – så tog jag upp mina gamla yoga-övningar.” /Frida

”Jag behövde ett sätt att komma igång på morgonen nu när jag inte cyklar till jobbet. Dessutom har jag haft ont i mina leder en längre tid och tänkt att yoga kanske skulle vara bra att testa. Nu kör jag mjuk morgonyoga i 20 min varje morgon och lederna mår jättemycket bättre.”/ Maria

Det här händer i kroppen när du gör enkla yogarörelser

Att börja dagen med ett yogapass hjälper dig inte bara att stressa ner och stärka kroppen med positiv energi just där och då – de långsiktiga fördelarna är många. Här är tretton anledningar till att rulla ut mattan så snart du bara kan!

1. Du blir rörligare i kroppen.

2. Dina muskler blir uthålligare och starkare.

3. Du får mindre värk i till exempel rygg och axlar.

4. Yoga kan bidra till minskad huvudvärk och migrän.

5. Ditt hjärta blir starkare.

6. Du kan öka förbränning och ämnesomsättning.

7. Du kan sänkta blodtryck.

8. Du kan förbättra din lungkapacitet.

9. Din matsmältning blir bättre.

10. Din balans blir bättre.

11. Du känner dig mindre stressad.

12. Yoga kan bidra till bättre sömn.

13. Du stärker ditt immunförsvar.

Det räcker med en yogamatta

Utrustningen är minimal, det enda du behöver är ett mjukt underlag, det kan vara en yogamatta, ett liggunderlag eller en redan befintlig matta.

Kvinna i yogaposition på rosa yogamatta som ligger på golvet
Foto: Pixabay

Här kan du hitta enkla och passande korta yogaprogram

För den som är nybörjare eller för dig som inte har möjlighet eller kan komma iväg till en yogastudio kan Youtube vara ett bra sätt att upptäcka yoga på. Där finns många olika yogapass med olika nivåer att välja på. Yogapassen på Youtube finns också i olika längd så det är helt upp till dig, hur länge eller hur avancerad nivå du väljer.

Några länkar för nybörjare:

Annas yogapass för nybörjare (15 min)

15 minuters yoga med Josefin

Annas yogapass för nybörjare (20 min)

Ett svar på ”Börja dagen med 15 minuters yoga

Kommentarer är stängda.