En hund i närbild så att man bara ser ansiktet. Hunden har ett brunt och ett blått öga. På huvudet har hunden en tomteluva. Artikeln handlar om julklappar till aktiva hundar.

Sex julklappstips till aktiva (och snälla) hundar

Snart nalkas julgran, dopp i grytan och inte minst julklappar. Passa på att visa hur mycket du uppskattar din fyrbenta kompanjon med ett paket, som piggar upp. Här får du tips på härliga julklappar till den aktiva hunden (eller den hund som kanske borde röra på sig mer). En god och aktiv jul önskar Hundliv Sthlm!

Till den envisa hunden
Här får den ihärdiga hunden möjlighet till dragkamp med Star Wars-tema. Det är bara att hoppas på att husse/matte gillar filmerna, så att det blir en riktig kamp. May the force be with you!
Till hunden med humor
En gummiboll utöver det vanliga. Går att fylla med godis och bollen flyter dessutom. Sprid glädje tillsammans med din hund!
Till den lata hunden
Perfekt för innesittaren som inte är speciellt aktiv. Här krävs dock en del jobb för att få ut godiset ur foderautomaten. Minskad stress får du på köpet.
Till jakthunden
…som inte heller kan släppa sin största hobby. Realistisk pryl som håller jaktinstinkten igång!
Till den intellektuella hunden (eller de som vill bli lite smartare)
Mental aktivering som kräver sin dogstein. Här gäller det att använda flera sinnen.

En tomte skriver en lista på vilka hundar som varit snälla och som ska få julklappar. På listan finns också hundar som inte är så snälla.
Har din hund varit snäll eller stygg i år? Oavsett förjänar den väl ett paket i jul?

Text: Celinda Andersson
Foto: Canva.com