Hund

Hotell som gillar hundar!

Gillar du att bo på fina hotell? Vill du som många andra ta med dig hunden när du bor på hotell? Du är inte ensam! Nedan listar vi vilka hotell som välkomnar både dig och din fyrbenta vän på din hotellvistelse.

Många hundägare känner idag ett orosmoment när de bokar hotell i Sverige och även när de reser utomlands. De flesta hotell accepterar inte hundar och husdjur i dagsläget, men det finns de som gör det. Här får du reda på hur du går tillväga när du ska boka dina hotellnätter.

* Scandic Hotels är en hotellkedja som räknas som djurvänliga. De tillåter husdjur på de flesta av sina hotell. De kan däremot ha olika policy när det kommer till antal husdjur per rum samt typ av djur. Kostnaden är dock densamma för samtliga djursorter. När du bokar ditt specialanpassade djurrum tillkommer en extra kostnad utöver själva rumspriset. Detta tillägg betalar du i samband med vistelsen. Pristillägget brukar ligga på cirka 200 kronor per djur och natt. Om du bokar detta på hemsidan behöver du endast fylla i att du önskar ett ”husdjursvänligt rum” i din bokning under ”Mina önskemål och särskilda behov”. De rekommenderar dock att du även tar kontakt med hotellet för att säkerställa att din bokning gått igenom.

* Gillar du att bo lyxigt? Boutiquehotellet Pigalle i Göteborg, erbjuder speciella rum som hundägare kan boka tillsammans med sina fyrfotade vänner. Här får din hund sova i en säng av handsnidat trä, låna ett designkoppel för promenaderna i city och tillgång till hundmat, godis och glass från svenska tillverkare. Priserna skiljer sig åt beroende på vad du lägger till i din bokning, men det första tillägget börjar på 450 kronor extra per natt.

En natt på slottet…

* Häringe slott lockar många hotellgäster som önskar att bo fint tillsammans med sin hund. Slottet är känt för att vara Sveriges mest hundvänliga hotell. Boka in dig på ett lyxigt rum i slottet och avgör själv om ryktet stämmer. Här får hundarna vara i de flesta matsalar och hotellrum, kom bara ihåg att nämna att ni har hund när du bokar logi eller restaurangbesök. I slottet trivs både djur och människor, inte helt otippat kanske. Naturreservatet är perfekt för långa promenader och fartfyllda lekar. Slottets historia är kantad av en imponerande skara av husdjur som bott här. Marguerite Wenner-Gren var en kär djurvän som omgav sig med ett stort entourage av husdjur som följde med på alla hennes resor runtom världen. Det ryktas att hon en gång släppt lös sina 16 hundar på Miamis flygplats. Det tillkommer inga kostnader för att ta med sin hund till Häringe slott.

Text och foto: Maria Artin Wirstedt