Spa för hundar

Hund på spa

Spa är avkopplande för både kropp och själ – även för din hund. Kom bort en stund och njut av att bli omhändertagen både som matte, husse och hund.

Täby Hundspa är ett populärt hundspa som riktar sig till hundägare som vill ta med hunden på spa. Här kan du verkligen skämma bort din hund genom att boka bland annat tandvård, handklippning, maskinklippning och sköna bad. Det finns också färdiga spapaket som är designade för att din hund ska få den ultimata spaupplevelsen.

Olika priser för olika raser

Priserna är olika beroende på vilken hundras du har, oavsett storlek. Vill du få din flat coated retriever handklippt i pälsen, kostar det från 750 kronor. Har du istället en lhasa apso ligger priset snäppet under och startar från 700 kronor. Det som däremot kostar lika mycket för alla hundraser är tandborstning, tandskrapning och visitering av tänder.

Hund- och kattbutik och ett spa under samma tak

Hund- och kattbutiken i Tallkrogen har funnits i 30 år, men sedan 2004 ägts av hund- och kattälskaren Lisa Magnusson. Hit kommer husdjursägare från hela östra Söderort för att handla mat och tillbehör till sina fyrbenta vänner, eller få sina klor klippta. De flesta handlar sina tillbehör på internet idag, men det är svårt att få sin hund trimmad och tvättad på nätet. Efterfrågan finns därför kvar på hundvård och hundspa.

De flesta hundägare vill få hjälp med kloklippning, just för att det kan vara knepigt och många är rädda för att klippa för mycket. Lisa hinner vanligtvis med två hundar per dag, eftersom att butiken också är öppen samtidigt som hundspat.

Hundvännerna växer så det knakar

Vi svenskar lägger allt mer pengar på våra husdjur och trenden visar att hundägare vill ta med hunden på allt fler fritidsaktiviteter, samt tillbringa mer tid på sin hund i allmänhet. Att åka på spa handlar om att få tillbringa mer tid med den man älskar eller tycker om – oavsett om det är en människa eller en hund.

Text: Maria Artin Wirstedt
Foto: Spabreaks.com