Säkra brädspel i Covid-19 pandemin – galet utbud på webben genast

Monopol på webben, nästan precis som vid köksbordet.

Säkra brädspel i Covid-19 pandemin. Det håller uppe både humöret och intresset. Covid19- isoleringen behöver inte betyda att du tappar kontakten med vänner och bekanta. Däremot måste kontakterna på webben ha en struktur för att kunna fungera över videolänk.

Spelbranschen digitaliserar snabbt, som många andra branscher och upplevelser, faktiskt för att överleva. För digitala brädspel, kortspel och rollspel har det blivit ett stort uppsving under pandemin. Spelforskaren Peter Wright vid Edge Hill University säger att bordspel upplevs vara en mer sällskaplig aktivitet än att spela online. Dessutom utformas fler spel ändå för att handla om samarbete, snarare än konflikt, vilket ger en bättre stämning runt spelbordet. Genombrottet för samarbetande brädspel var Pandemic, som handlar om att bekämpa en global pandemi. Motståndaren är viruset, men det är inte spelarna som styr det, utan spelreglerna.

Säkra brädspel i Covid-19 pandemin på webben

Twitch är en webbplats för direktsänd videoströmning. För nu är det en vanlig underhållning att titta på när andra spelar brädspel, målar figurer eller rollspelar inför publik inför tusentals åskådare.

Tabletop Simulator är ett av de mest populära programmen bland pc-användare. Det skapar således en miljö runt ett digitalt bord för flera spelare med pjäser, kort och tärningar. Bordet har ett antal klassiska brädspel som schack och backgammon, men den verkliga livsnerven finns i DLC och modding-communityn. Dessutom är mycket lättare att använda programmet om du vet hur du laddar ner och implementerar mods.

Tabletopia är lättare, för på plattformen finns över tusen brädspel redo att spela på webben. Dessa kan du spela i en webbläsare på en dator, eller via en app från Google Play eller Apples App Store på en surfplatta eller smart telefon. Tabletopias flexibilitet gör det möjligt att spela på vilken enhet som helst.

Astral table top är en plattform för några av de mest populära rollspelen. Här kan du och dina vänner spela en slags amatörteater i fri form. Ytterligare en i sällskapet agerar som regissör för att upprätthålla reglerna. Dessutom avgör de vad som kan hända i dramat.

Waldemar Ingdahl

En reaktion på “Säkra brädspel i Covid-19 pandemin – galet utbud på webben genast

Kommentarer är stängda.