Kärlek på röda linjen

 

Bröllop på sommaräng

Träffen på tunnelbanan blev till bröllop på en sommaräng. Foto: Privat

Att rött är kärlekens färg gäller även för tunnelbanan i Stockholm. Någonstans på röda linjen mellan station Sätra och Liljeholmen sa det klick en dag i september förra året.

Amandla tog som vanligt tunnelbanan från sin lägenhet i Sätra in till centrum för att träffa goda vänner en sensommardag i september. Föga kunde hon ana att den turen skulle komma att förändra hennes liv. Tåget skakar fram, dörrarna öppnas och in kommer ett par killar och sätter sig på bänken framför henne. Först märker hon inte honom men efter ett tag möts deras blickar och det är som tiden stannar upp, ingen säger något.

Möte som berörde känslor

Först när de kommer till Liljeholmen reser han sig. Innan rösten i tunnelbanan säger; se upp för dörrarna, dörrarna stängs, hinner han säga:
–      Jaha, vad gör du sen då? Efter Amandlas förvirrade svar om att hon skulle åka bort, han hann tillägga:
–      Då tar vi det en annan dag.

Amandlas hjärta pulserar och inom henne, snurrar frågan: Vem är han, vad heter han, hur ska jag någonsin få veta det? Hon försöker glömma och inse det omöjliga i att hitta killen som upplevdes som han med stor H är lika enkelt som att hitta en nål i en höstack. Lika bra att glömma, något som visade sig vara svårare än hon trott.

Facebook vägen till bröllop

Det låg som en dimma i hennes huvud och upptog allt tid. Det var då hon valde att ta hjälp av sociala medier, och något som för ett tiotal år sedan hade varit näst intill omöjligt fick en lösning. Han hette Felix och bodde i Småland.

En tjej som var gift med Felix bästa kompis hade sett efterlysningen och svarade med att bjuda in Amandla till en middag som killen som varit med på tunnelbanan skulle ha när Felix kom upp från Småland. Nervös och med pirr i magen gick hon till middagen. Känslan som hade uppstått på tunnelbanan visade sig vara äkta. Middagen blev lyckad och Felix stannade i Stockholm lite längre än planerat.

Skogspromenader ersätter tunnelbanan

Därefter följde en tid med romantiska kärleksbrev. Några månader senare var de förlovade och bodde de tillsammans i Amandlas lägenhet. Sen gick allt i rasande fart,idag är de gifta, har flyttat till en liten by i Dalsland där de båda arbetar kreativt med hantverk och musik. Två själsfränder som tack vare röda linjen kunde byta storstadstressen till ett lugnt och harmoniskt liv, långt ifrån skakande tunnelbanevagnar.

Text: Marie Roos

 

Liknande inlägg