Dramakomedin "Marley & jag" är baserad på självbiografin med samma namn. Mer information om filmen: https://www.imdb.com/title/tt0822832/?ref_=fn_al_tt_1

Bästa tipsen för hundmys utan nys

Flera undersökningar visar att det finns en rad goda hälsoeffekter med att skaffa sig hund. Men hur ska den som är allergisk mot hundar göra? Är det helt kört? Nej, det finns lösningar och massor du kan göra för att få till hundmys utan nys, rinnande ögon och täppt näsa.

 

Robothund

Det finns idag ett stort sortiment av robothundar på marknaden och utbudet växer snabbt. Företaget Sony var först ut med att lansera robothunden Aibo redan år 1999. Efter ett tag slutade tillverkningen helt då företaget satsade på produkter som skulle ge dem högre vinster. Men i år kom Aibo tillbaka – smartare än någonsin:

Den senaste modellen klarar inte bara av att vifta på svansen utan är också utrustad med artificiell intelligens för att matcha husses eller mattes livsmönster. Hur avancerad en robothund behöver vara för att kunna ge önskad hälsoboost är inte helt klarlagt. Men av allt att döma behöver robotdjuret inte vara alltför avancerat. En helt ny produkt är den skräddarsydda robotkudden Qoboo.

Många äldreboenden världen över använder robothundar i sin verksamhet. I Plymouth Crossing, USA, ser läkarna också hur äldre utvecklar sina kognitiva förmågor och motverkar exempelvis demens:

En robothund är dessutom billig i drift och kräver inte flera dagliga promenader för att uträtta sina behov.

 

Hundljud

Saknar du gläfsande och ett litet skall då och då hemma? Det är enkelt fixat. Idag finns en uppsjö av ljudeffekter att hämta hem helt gratis på Internet. Och då kan du välja bland flera olika hundläten. Toppen för dig som vill ha variation i ditt hundmys och inte kan bestämma dig för en viss ras:

 

Hundfilmer

Det finns många hundar som skrivit in sig i filmhistorien. Här är några som passar fint tillsammans med popcorn och skönaste mysfilten:

Hachiko – en vän för livet

Statyn av hunden Hachiko vid Odate-stationen, Japan. Bild: Wikimedia Commons.
Statyn av hunden Hachiko vid Odate-stationen, Japan. Bild: Wikimedia Commons.

Baserad på verkliga händelser visar denna film varför hunden så ofta kallas för människans bästa vän. Oemotståndligt hundmys från första filmrutan. Ha pappersnäsdukar till hands.

 

Beethoven

Bild från filmen Beethoven, Universal Pictures. Mer information om filmen: https://www.imdb.com/title/tt0103786/
Familjen Newton förälskar sig i hunden Beethoven. Bild: Universal Pictures.

En hundvalp blir stulen från en djuraffär men lyckas smita iväg till familjen Newton som beslutar sig för att ta hand om honom. Minst fem tassars hundmysfaktor.

 

Marley och jag

Dramakomedin "Marley & jag" är baserad på självbiografin med samma namn. Mer information om filmen: https://www.imdb.com/title/tt0822832/?ref_=fn_al_tt_1
Ur filmen ”Marley och jag”. Bild: FOX

Dramakomedin ”Marley & jag” är baserad på självbiografin med samma namn. Den handlar om den busiga, men älskvärda, hunden Marley som lär sin husse och matte många saker om livet. Owen Wilson och Jennifer Aniston spelar huvudrollerna men hunden Marley spelas av 22 olika labradorer eftersom filmen utspelar sig under 14 års tid. Både rörande och roligt. Hundmys av högsta kvalité.

Text: Fredrik Quistbergh

Toppbild: FOX