smartphone och hund

Skärmtid med din hund

Är din hund krasslig? Har du en valp som du behöver få pli på? Eller vill du lära din hund avancerade tricks som att hämta koppel? Behöver du akut skaffa en pålitlig hundvakt? Oavsett behov finns en rad hundappar några knapptryck bort på din telefon, vissa gratis, andra för en liten slant.

Här har vi samlat de allra bästa apparna som gör det både enklare och roligare att ha hund.

1. Puppr – Dog Training & Tricks

Puppr är en hundträningsapp som använder positiv förstärkning.
Den innehåller stegvisa bildinstruktioner och en inbyggd klicker som hjälper dig att lära din hund grundläggande lydnad som ”sitt”, ”stanna” samt mer avancerade trick som att hämta koppel. Begränsad gratisversion, erbjuder köp inuti app, $9.99 per månad eller $95.99 per år. Priset räknas om till svenska kronor vid köp mot aktuell växelkurs.

2. Valpkurs

Valpkurs, en svenskutvecklad app för nyblivna hundägare som guidar matte och husse genom en blandning av hundteori, övningsfrågor, filmklipp och prov till den kunskap som du behöver för att ta hand om en liten hund. Begränsad gratisversion, erbjuder köp inuti app, premium 50,00 kronor.

3. First Vet

Veterinärbesök i mobilen. Kräver registrering eller inloggning via Mobilt BankID och låter dig som hundägare beskriva din hunds symptom för en veterinär via videochatt. Vid behov får du remiss eller recept skickat till dig. Tjänsten är kostnadsfri för hundägare med djurförsäkring.

4. Duktig hund

En app från Svenska Kennelklubben med tips på hur du bäst aktiverar och tränar din hund. Appen passar alla hussar och mattar som ”vill ha hjälp och inspiration på vägen mot ett harmoniskt hundägande.” All träning i appen bygger på positiv förstärkning.
Kostar 119,00 kronor.

5. Dog Buddy

Appen som hjälper dig att hitta en hundvakt i ditt område som passar just dig och din hund. I Dog Buddy kan du läsa andras recensioner om hundvakten och boka och betala.

Text: Mikael Sjöberg

Toppbild: Mikael Sjöberg