Klätterverket – klättra dig glad

Barnen klättrar som ekorrar på väggarna. FOTO privat

Samarbete, skratt, spänning och träningsvärk dagen efter. Covidsäkrat är det också. Att klättra på vägg är roligt men svårt. Pappa med barn har skoj på Klätterverket i Nacka.

Av Johan Berggren

Först: är det pandemisäkert? Ja, tillräckligt för att vi ska känna oss lugna. Klätterväggssporthallen har stora, luftiga lokaler och stora avstånd mellan sällskapen. Långt bättre än ett genomsnittligt köpcentrum, för att inte tala om tunnelbanan. Vi behöver inte använda masker under klättringen, vilket är tur, för det är flåsigt!

Utmanande för hela familjen

Barnen är förväntansfulla: vilken svårighet ska vi välja? Ska du klättra pappa? Incheckningen går smidigt. Dyrt? Ja, ganska. Räkna med uppåt tusenlappen för en familj på tre, all utrustning inklusive. Men det är en halvdag som vi i alla fall springer in i, och stapplar lyckliga ur.

Första väggen är gul. David, 10, tappar taget efter tre meter, men den fiffiga repbromsen fångar honom innan han hinner säga ”aaaah!” Aron, 12, klarar den gröna väggen med en gång. Men den är den lätta. Vi knixar och repar och tar vägg efter vägg. Säkerhetsrep behövs inte överallt, men är roligt. Utmaningar saknas inte. Det är roligt att klara hela vägen till taket, också roligt att hoppa ner igen, dinglande i säkerhetsrepet.

Klätterverket i Sickla långt från stan

Lunch finnes att köpa för ytterligare ett par hundralappar, men vi undgår den kostnaden med medhavd matsäck – matrum för detta finnes, men för trångt för virus-allergiker. Vi går ut. Sickla industri/köpområde är så vackert om våren. Lite långt från stan kanske. Koltrasten drillar. Den som hade vingar hade kunnat flyga uppför väggarna.

Efter två timmars klättring ger 50-åringen upp. Fingrarna värker, axlarna likaså. Barnen klänger vidare. Klätterverket är som gjort för att locka varje uns av lekenergi ur målgruppen 8-16. Glömda är skärmvärldens Fortnajtar och Majnkraftar.

Roligt men dyrt att klättra vägg

För den som har råd är detta ett förträffligt sätt att tillbringa en lördag tillsammans med kidsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *