Smultron i Stockholm

Smultron i Stockholm

Utforska en ny sida av Stockholm

AktivitetVideo

Golfa med eller utan grönt kort

Har du aldrig spelat långgolf men är sugen på att testa? På Årsta golf, som ligger strax söder om Södermalm, samlas både nybörjare och erfarna spelare för att öva på svingen. Dessutom finns en kort 9-hålsbana som ger en försmak av hur det är att spela på riktigt.

Jack och hans pappa Martin besöker golfanläggningen då och då för att öva närspel eller olika typer av slag. Hör dem berätta om fördelarna med Årsta golf, till exempel den fina kvaliteten på gräsytorna, fikat, kurserna och avsaknaden av snobbighet.

Till skillnad från andra golfbanor ligger Årsta golf nära stan. Du tar dig dit med cykel, kollektivtrafik, bil eller till fots. Innan du beger dig till golfanläggningen kan du läsa mer om var du kan hyra klubbor och köpa fika, och vad som gäller för korthålsbanan.

Av Linda Welin-Berger