Eftersom alla ska kunna njuta av god gelato

| 28 maj, 2018

Stikinikki är en vegansk glassbar vid Mariatorget. Varierande smaker från dag till dag inom ett sortiment av över 500 olika. Tillverkning av glass ur ett nytänkande perspektiv. 

I en ny era av veganism med ny forskning som visar på ökade hälsofördelar och positiva miljöeffekter av plantbaserad kost är glassbaren Stikkinikki precis rätt i tiden till att omvandla sin glassbar belägen vid Mariatorget till en business med ett helt veganskt glassortiment.
”Det är inte mycket vi tar på allvar, men bra glass skojar vi inte om.”  Italienska metoder men egna recept och råvaror i högklass med en variation av smaker från dag till dag.
Tillverkningen av deras veganska version skiljer sig inte från den av klassiskt mjölkbaserad gelato. Det handlar snarare om ett utbyte av mjölkbaserade produkter fast om samma tillverkningsprocess.

-Gelato i vegansk stil görs av kokosmjölk eller på vår hemmagjorda mjölk på nötter, säger Nicole. Vissa smaker fungerar bättre som mjölkbaserade produkter och andra bättre som plantbaserade. Det gäller att prova sig fram för att hitta de bästa kombinationerna. Det är det som också är så roligt. Att konstant testa något nytt!
Deras väl utvalda råvaror är dock något de inte kompromissar med och inte gör skillnad på när det kommer till tillverkningen av mjölk och plantbaserad Gelato. Att direktimportera råvaror som vaniljbönor och lakrits är något som blivit en prioritering för företaget Stikkinikki.

– Det som alltid kommer högst upp på listan är våra kunders upplevelse när de kommer hit för att äta glass. Hög kvalitet och bra kundservice är värt mer än maximal vinst för oss. Deras utbyte av hela glassortimentet i butiken vid Mariatorget går därför hand i hand med detta synsätt.

-Det finns otroligt hög efterfrågan på vår vegansk glass. Det är heller inte bara veganer som äter den. Många av våra kunder är laktosintoleranta och många föredrar det veganska sortimentet för att de tycker det är godare.

Det stora kundengagemanget är märkbart då man besöker glassbaren. Detta då man vid beställning av två kulor för valuta värt minst fyra. Väl genomtänkt belägen precis vid Mariatorget, liten glassbar med stor kostnadsfri uteservering.  Nyheten om Stikkinikkis nyöppnade glassbar tycks ha spridit sig som en löpeld genom stan. På bänkar, i gräset och på kanten till fontänen sitter människor ihållandes en rosa och vit bägare med en glad ko på. Stikkinikkis nu berömda signum och logga.

Ett genomtänkt urval av sorbet och gelato. Ett återskapande av den krämiga konsistensen utan användning av traditionella mjölkprodukter. Ett märkbart arbete ur ett nytänkande perspektiv och en hyllning till sin egentillverkade ekologiska glass gjord med hjärta och själ.
-Skapandet av vegansk glass kom till genom insikten att alla ska ha möjligheten att njuta av riktigt god gelato.

Kategori: Nyheter

Kommentering är stängt