Tips och inspiration

Mira – den cyklande hunden

Mira

Vem har sagt att hundar inte kan cykla? Nej, det kan de förstås inte. Men att åka med matte eller husse på en härlig cykeltur – det kan de! Vi har träffat Yorkshire Terriern Mira, som älskar att åka med matte Katharina på cykelutflykt.

Du som gillar att cykla och har en stor hund kan ju förena nytta med nöje och ge hunden sin välbehövliga motion springandes vid din sida när du cyklar. Men om du har en liten hund så orkar inte de små benen alltid med den där härliga cykelturen. Då kan en hundcykelkorg vara lösningen.

Bästa vänner

Mira är en glad och lekfull Yorkshire Terrier på fyra år och Katharina har haft henne sedan hon var en liten, liten hundvalp. De bor i Enskede söder om Stockholm och de är varandras bästa vänner. Ett stort gemensamt intresse som de båda har är att cykla ut i naturen. Tack vare Miras hundcykelkorg kan de njuta av cyklingen tillsammans. 

Cyklar till naturområden

Att kunna ta med Mira på cykeln ger både matte Katharina och Mira många fördelar.

-Jag älskar att cykla, det är en sån frihet tycker jag. Det finns många fina naturområden här i södra Stockholm och det är ibland ganska krångligt att ta sig dit med kommunala färdmedel, då är det perfekt att vi kan cykla, säger Katharina. -Dessutom vill jag inte åka kommunalt nu i dessa Coronatider, ytterligare en positiv sak med att cykla!

Opererat knäna

-Mira har haft problem med sina knän och blivit opererad för det, berättar Katharina. Därför får hon inte överbelasta benen och då passar det ju bra att åka cykelkorg. Det blir ofta utflykt till någon sjö där Mira gärna passar på att bada. Sedan blir det fika och självklart även något gott till Mira.

-Det är så skönt att komma ut och röra på sig i naturen men utan att hennes ben tar stryk av att promenaden blir för lång, det känns bra för mig som matte. När vi sedan kommer hem är vi rätt slut båda två, av all frisk luft och alla intryck, säger Katharina.

Med vinden i pälsen

Mira vet att det är någon rolig utflykt på gång när matte Katharina tar fram hennes cykelkorg. -Hon viftar på svansen och vill bara i korgen fort, fort! berättar Katharina.

När de sedan cyklar iväg ser jag hur Mira njuter i sin cykelkorg. Hon sitter och vädrar med nosen och tar in alla dofter samtidigt som vinden blåser i pälsen. 

Mira – en lycklig cyklande hund!

Text och foto: Maria Sundberg