Utrustning och underhåll

6 smarta prylar till cykeln

6 smarta prylar till cykeln
Fotograf: Paul Green, Unsplash

Oavsett om du cyklar för att få motion, slippa trängsel på bussen eller bara för att det är en skön upplevelse kan några smarta tips förgylla cykelturen. Här får du 6 pryltips som pimpar cykeln och åkturen.

  1. Punkteringsspray CRC – med denna spray lagar du din punktering på nolltid utan att du behöver ta av däcket. Du tar bara av locket på sprayen, sätter fast den på ventilen och sedan fyller du däcket med skum på ett par sekunder. En punktering kan ju annars få den mest motiverade att låta cykeln stå kvar i garaget. Du hittar sprayen på till exempel Clas Ohlson.
  2. Thule Shield Pannier Pair – vattentäta cykelväskor som säljs parvis i tre storlekar, 13 liter, 17 liter eller 25 liter vardera, som man enkelt kan fästa på de flesta pakethållare. Du kan också fästa lampor på väskans sida och öka synligheten i mörker. Du hittar den på Thules webbplats.
  3. Thule Chariot Cross – denna ”allroundvagn” passar familjer med en aktiv livsstil. Du kan cykla, jogga, promenera eller åka längdskidåkning med barnen. Den är hopfällbar och har en justerbar fjädring och vadderade säten som är löstagbara och enkla att rengöra. Allt för enkel skötsel och för en bekväm åktur. Du hittar den på Thules webbplats.
  4. Dropperpost – med ett klick på styret kan du med hjälp av denna sadelstolpe få mer kraft i cyklingen genom att sänka sadeln när du kör i avancerad terräng och höja när det blir lugnare och mer plant. Detta kan höja din cykelupplevelse även om du inte är en tävlingscyklist eller van att cykla mountainbike.
  5. Mobilhållare – fäst mobilen på cykelstyret och få koll i appen på hur snabbt och hur långt du cyklar. Dessutom kan du lyssna på din egen spellista som gör cykelturen precis så avkopplande eller peppande som du vill ha den.
  6. Cykellarm ezTracker Bike Pro – är ett smart cykellarm maskerat som en cykellampa med ljusstarka LED-dioder. Tjuven stoppas med ett känsligt rörelselarm som larmar direkt till ett förvalt telefonnummer vid rörelser eller vibrationer. Eftersom detta är en GPS-tracker kan man även se dagens cykelfärd på en karta. Om cykeln dumpas i vatten fungerar larmet i 30 minuter på cirka 1 meters djup.

prisjakt.nu hittar du både försäljningsställen och prisjämförelser.