Tunnelbana skulle kunna mätta sötsuget

Röd, grön och blå – men varför finns det ingen polkagrisrandig tunnelbanelinje? Kan det bli allvar när SL bygger ytterligare ny linje under jord…

 

Rött och vitt, visst blir man glad!
Foto: Unsplash

 

Helt seriöst – tunnelbanelinje i vitt och rött

En linje som tar oss till ett sött och gott ställe, där allt är sockerstint och färgglatt. Det doftar polkagris. Där alla kan välja på karameller, klubba, tablettask, stång eller godishus och variera sin smak efter lakrits, päron, kola eller vilket man nu är sugen på. Kanske rentav blåbär, hallon eller bara vanlig traditionell polkagris.

 

Smaka på ordet polkagris

Polka, känn på ordet, polkagris, vad är det för gott med det? Dansa polka och gilla grisar, nja men alla har väl en relation till polkagrisar. Man hatar eller älskar. Hela tunnelbanetåget skulle kunna vara rödvitrandigt, en färd mot en destination man aldrig någonsin drömt om fanns. Ett ställe där alla är glada, pigga och fulla av socker. Ett ställe där tunnelbaneperrongen är gjord av sockervadd och lördagsgodis. Rulltrappan doftar winegum och alla som passerar har någon form av chokladbit i handen eller suger på hård karamell. Det finns godisträd utanför och i biljettluckan får man med tablettask vid köp av månadsbiljett. Det är helt enkelt lördag hela veckan lång.

 

Känn doften av godis...
Foto: Unsplash/Hannah Cauhepe

 

SL mättar sötsuget

På vägen dit finns hållplatser som bygger upp förväntningarna med tuggummi, frukt, läsk och glass. Men alla vet att när vi når finalen är det belöningen med att aldrig någonsin mer behöver känna ett sötsug. Det rasslar ut nonstop och Dumlekolor från automater på stationen. Kan bli ett och annat hål i tänderna men det är det värt. Vi lever här och nu. Ett nyvunnet recept kan vara marängsviss med polkagrisglass… ja även marängerna kan vara rödvitrandiga.

Foto: privat

 

SL borde ta sig en funderare, tänk bara godis alla dagar i veckan, bra och gott. Att få riva loss pappret runt en polkagris, slicka, suga och äta en liten bit i taget och spara på den en stund. Eller en liten genomskinlig påse med små polkakarameller. Makes people happy!

Kan stationen heta Gränna?

 

 

Ulrika Karlsson-Arne

Liknande inlägg