Framtidens yrken och kompetenserUtvalt

Poddar som kan inspirera till ny karriär

Kanske vill du ta ett karriärkliv eller byta karriär helt? I de här podcasterna kan du få inspiration och ny kunskap. Här finns både intervjupoddar och poddar som hjälper dig att hitta rätt i arbetslivet och bland utbildningar.

Genom att lyssna på poddar kan du få massor av ny kunskap och inspiration. Foto: Unsplash.

Kanske har dina tankar på ett karriärbyte vuxit och nu vill du ta tag i saken. Eller så är du bara nyfiken och tänker att det kanske vore roligt att söka sig till ett nytt jobb någon gång framöver. Oavsett så kan inspiration kännas bra. I dag finns det poddar om allt, och jobb och karriär är inget undantag. Här är förslag på podcaster för dig som vill uppåt på karriärstegen, kanske hitta en helt ny stege eller bara få massor av inspiration och ny kunskap.

Karriärpodden

Eva Ekedahl intervjuar framgångsrika ledare, chefer och andra förebilder och nosar reda på vad det var som gjorde att de blev så framgångsrika. Allt från utbildningar, viktiga karriärkliv till karriärtips från experterna tas upp. Bra både för dig som vill gå vidare och för dig som vill välja utbildning.
Lyssna på Karriärpodden här

Jobbpodden

Arbetsförmedlingens egen podcast där olika frågor gällande arbetsmarknad och karriär tas upp. Både för dig som redan har ett jobb men känner att du vill komma vidare i ditt yrkesliv och för dig som inte har något jobb och vill ha tips på hur man kan få en anställning.
Lyssna på Jobbpodden här

Tack för din ansökan

The Next Generation är ett bemanningsföretag som jobbar för fördomsfria anställningar oberoende av kön, ursprung eller namn. Deras podcast tar upp vitt skilda ämnen som rör anställningsintervjuer, CV, rekrytering och hur du går vidare i karriären, oavsett vem du är.
Lyssna på Tack för din ansökan här

Vad ska jag göra när jag blir stor?

Jessica Frej, känd som kokboksförfattare och tv-kock, intervjuar nyfiket framgångsrika personer om hur de har gjort för att nå dit de är i karriären. Allt för att just du ska kunna hitta inspirationen att få ditt drömyrke.
Lyssna på Vad ska jag göra när jag blir stor? här

Framgångspodden

När man ska hitta sin väg i en ny karriär gäller det att ha inspiration. Då kan det vara inspirerande att lyssna på framgångsrika personer, oavsett inom vilket område de är verksamma. I Framgångspodden intervjuar Alexander Pärleros spännande personer om hur allt började till i dag.
Lyssna på Framgångspodden här

En dag på jobbet 2027

Hur tror vi att en dag på jobbet 2027 kommer att se ut?. Det får du veta genom att lyssna på arbetsmiljöorganisationen Prevents podd med spaningar om framtidens arbetsliv.
Lyssna på En dag på jobbet 2027 här

Framtidens färdigheter

Digitaliseringen förändrar arbetslivet. Men jobben försvinner inte, dom förändras. Och automatiseringen påverkar alla sorters jobb i alla branscher. Hör mer om det här i Framtidens färdigheter, en podcast från tankesmedjan Futurion.
Lyssna på Framtidens färdigheter här

Företagarpodden

Driver du eget företag, eller funderar på att dra igång ett?. Günther Mårder och Julia Selander har tillsammans en podd som rör allt kring småföretagare. Frågor från lyssnare varvas med oumbärliga råd för företagare och intervjuer med framgångsrika entreprenörer.
Lyssna på Företagarpodden här

Påjobbet-podden

Om du redan är i ledarposition eller kanske drömmer om att komma dit kan du lyssna på konsultföretaget Wise Consultings Påjobbet-podden. Målet med podcasten är att utmana och utveckla dig som jobbar med ledarskap och göra ditt jobb roligare. Intervjuer och inspiration utlovas.
Lyssna på Påjobbet-podden här

Bara business

Sugen på att testa att dra igång en startup och pröva dina vingar som entreprenör? Bara business är podden för kvinnor som lär dig hur du ska tänka för att tjäna pengar på dina idéer och hur du kan lyckas utomlands. Massor av inspiration från både pocastledarna, Camilla Ljunggren och Veronica Eriksson Lakso och deras gäster.
Lyssna på Bara business här

Säljpodden

Säljpodden vänder sig inte bara till dig som är säljare, utan också dig som jobbar eller vill jobba, inom marknadsföring eller som egenföretagare. Innehåller tips, råd och spännande intervjuer om hur du ska nå ut till fler kunder och lyckas med din karriär.
Lyssna på Säljpodden här

Agila HR-podden

Världen förändras och blir alltmer komplex. Digitaliseringen och internet har skapat en ny världsordning där kunskap och erfarenhet snabbt sprids till nya mottagare. Inom näringslivet ser vi små företag som tar marknadsandelar och konkurrerar med stora, globala och etablerade företag. Agila HR-podden lär dig mer om morgondagens organisationer.
Lyssna på Agila HR-podden här

MARIA SUNDSTRÖM