Hundpyjamas

Sådan herre, sådan hund – matcha jycken i vinter

Kvinna i rödrutiga pyjamasbyxor med liten hund
Matchande pyjamasar är en storsäljare. Välj en rutig så får du ännu en trend på köpet.

Brukar du få höra att du och din hund liknar varandra? Vill du ta det ett steg längre? Hundliv visar vägen!

De flesta av oss har säkert någon gång hört uttrycket: ”Sådan herre, sådan hund”.  En snabb sökning på talesättet i en av våra vanligaste sökmotorer generar såväl humoristiska bilder, som mer eller mindre vetenskapliga artiklar i ämnet. Föga överraskande verkar majoriteten av sökträffarna bestå av innehåll som stödjer teorin om att hundägare och hundar liknar varandra till både utseende och personlighet.

Du som tycker att de rent fysiska likheterna mellan dig och din hund saknas eller inte är tillräckligt framträdande – misströsta inte! Matchande kläder och accessoarer gör det enkelt för dig och din hund att visa att ni är ett team.

Stort utbud av hundmode

Det har aldrig varit lättare att hitta kläder till din hund oavsett vilken stil du föredrar eller vilken storlek på plånboken du har. Varje djuraffär, både fysiska butiker och köpsajter, tycks numera ha en avdelning för hundkläder. För dig som föredrar att shoppa på nätet är det till och med möjligt att hitta kläder till dig och din hund i en och samma butik!

 Populärt med hundkläder som matchar ägaren

– Det finns definitivt en ökad efterfrågan på matchande hund- och ägarkläder, berättar Alanna Kearney som är marknads- och e-handelsansvarig för den amerikanska webbshoppen fabdog.com. Företaget har designat och sålt moderiktiga hundtillbehör sedan 2002.

– Bästsäljaren är vår Buffalo Check-pyjamas, inte minst nu inför kommande storhelger, säger Alanna Kearney.

Tre trender att inspireras av!

1. Rutigt

Hund i rutig tröja från Fabdog drömmer om scarf och skärp från Burberry.
”Den som ändå hade en husse med intresse för accessoarer…”

En av vinterns stora trender är rutigt! Ett klassiskt mönster som klär både både två- och fyrbenta fashionistas. Tröja från Fabdog och scarf med matchande skärp från Burberry.

2. Stickat

Hund i stickad tröja berättar att matte kan köpa en matchande.
”Det finns en till dig också matte!”

Stickat är en höst- och vinterfavorit med hög modegrad som passar bra under det kallare halvåret. Självklart finns sköna alternativ för både dig och din hund. Hundtröja från Fabdog och sweater för matte från Gant.

3. Parkas

Parkas för matte plus matchande parkas för hund är lika med julklappar.
Matchande kläder utgör utmärka julklappar till hundägare och hund.

Så här års är det alltid rätt med en varm parkas att gosa ned sig i. Passa på att välja varsin i blått som är en av säsongens populäraste färger. Parkas från Fabdog och Kappahl.

Text och bildkollage: Pernilla Granberg
Foto: Fabdog, Gant, KappAhl, Pixabay samt privata bilder av scarf och bälte.