Sommarträning – påverkas vi av träningshetsen omkring oss?

| 8 maj, 2016

Hur ser din sommarträning ut? Påverkas du av träningshetsen och Beach 2016? Vi begav oss till ett soldränkt Tantolunden och intervjuade några glada träningsentusiaster i utegymmet.

Elin Eriksson, 24, personlig tränare, Stockholm.
För mig är träning en livsstil och jag anser att begreppet ”kom i form inför beach 2016” bara är en stressfaktor för kroppen. Flera av mina klienter kommer i sista minuten och vill ha en quick-fix. Jag rekommenderar att ha en aktiv livsstil året runt.

image1

Pieter Van Eck, 27, doktorerar i Stockholm (ursprungligen från Tyskland, Liechtenstein). Till höger i bilden.
Jag försöker att träna cirka 3-4 dagar i veckan året om, men det är skönare att träna utomhus på sommaren. Sverige har påverkat min träning mycket. Innan jag flyttade hit tränade jag aldrig, men svenskarnas träningshets och utseendefixering har smittat av sig. Här är det mer fokus på utseende än i Tyskland.

image2

Andreas Born, 27, Stockholm (ursprungligen Tyskland). Till vänster i bilden.
Det är roligare att träna på sommaren, så då blir det en del löpning utomhus, men även styrketräning och en del klättring. Jag påverkas inte av träningshetsen på sociala medier, men får däremot en del inspiration därifrån. Till exempel från youtube där man kan hitta många nya övningar.

Mor oc dotter vid ett utegym

Foto: Linda Åkesson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elisabeth Berglund,  och Liselotte Berglund, Stockholm

Elisabeth: – Jag brukar inte träna så mycket i vardagen. Vi har haft picknick här idag, och min dotter Liselotte ville testa utegymmet.
Liselotte: – Jag och mina kompisar brukar gå ut och springa, mest som en lek.
Elisabeth: – Vi brukar cykla tillsammans, och ofta har vi barnen med oss då. Annars har vi en ganska avslappnad inställning till träning tror jag. Jag brukar inte påverkas av sociala medier och träningshets. Om jag hade gjort det så tror jag att jag hade tränat mer *skratt*.

Text och foto: Malin Sivén och Linda Åkesson.

Taggar:

Kategori: Kropp och själ

Kommentering är stängt