Katja blev förföljd av sitt ex

| 8 maj, 2016

För Katja som träffade sin dåvarande pojkvän när hon var sexton blev livet snabbt kontrollstyrt av hans svartsjuka.

– Jag fick inte ha på mig vad jag ville eller umgås med killkompisar. Jobbigt blev det när någon kille interagerade med mig på Facebook eller andra sociala medier, säger Katja, 25, som tillslut blev mindre aktiv på sociala medier på grund utav rädsla.

Katjas partner kommenterade och interagerade på hennes inlägg och sökte bekräftelse på känslor. När hon efter två år tog mod till sig och gjorde slut kulminerade hans svartsjuka.

– Något av det första jag gjorde var att visa att jag var singel på Facebook. När en annan kille gillade rubriken blev expojkvännen galen. Han sökte upp den här killen och hotade honom. Hemskt nog ledde det till att vi blev ihop igen, säger Katja.

Klippte alla band

Katja lyckades efter ett tag att ännu en gång ta sig ur kontrollbehovet. Då insåg hon att hon var tvungen att klippa alla band.

– Jag tog bort honom från alla sociala medier, men han sökte upp mig via sina vänner och familj  så jag var tvungen att ta bort dem också. Han började sms:a och ringa men vägrade sluta, berättar Katja.

Expojkvännen fortsatte att höra av sig med varierande aktivitet i två år men tröttande till slut. Katjas råd till andra som går igenom samma sak är att sålla bort allt som har med partnern att göra och inte bemöta kontaktsökandet.

Idag har de inte hörts på flera år och Katja tror inte att han kommer att höra av sig igen.

 

Elias Carlberg

Fotnot: Katja heter egentligen någonting annat.

 

Taggar: ,

Kategori: Kropp och själ

Kommentering är stängt