TV4 anklagas för bristande respekt mot Olle Ljungström

| 8 maj, 2016

Nyhetsmorgon i TV4 lyfte Olle Ljungströms död som en av veckans mest engagerade nyheter. Inslaget kritiserades i sociala medier.

Vid halv tio-tiden i morse skulle TV4 hylla Olle Ljungström i ett inslag i Nyhetsmorgon. Anders Pihlblad som är programmets politiska expert var inbjuden att prata om beskedet att Olle Ljungström gått bort endast 54 år gammal. Olle Ljungström hittades livlös i sitt hem natten till onsdagen.

Nyhetsmorgon valde att kalla inslaget för ”Veckans farväl” och Anders Pihlblad började med att berätta att han inte lyssnat särskilt mycket på Olle Ljungström.

– Jag lyssnade en del på Reeperbahn på 80-talet, ”Hundarna brinner” var med i en tonårsfilm som alla såg, sa Anders Pihlblad till Ebba Kleberg von Sydow som var programledare för dagens program. Anders Pihlblad syftade på filmen Staffan Hildebrands film ”G som i gemenskap” som kom 1983, utan att han berättade vad filmen hette.

Därefter pratades det löst om hur Olle Ljungström inspirerat andra svenska artister och det hela avslutades men en kort tillbakablick över Olle Ljungströms karriär. Inslaget var över på strax under tre minuter.

Inslaget väckte starka reaktioner i sociala medier. Alex Schulman var först ut med kritiken och skrev på sin instagram att inslaget var ”Så otroligt ovärdigt, sorgligt.”. Flera andra kommenterar händelsen med besvikelse och menar att TV4 borde göra om och rätt. Några inflikar dock att TV4 faktiskt hade Fredrik Strage på plats i Nyhetsmorgon i veckan för en djupare analys av Ljungströms kulturgärning.

Alexandra Ekström Madrid

Kategori: I korthet

Kommentering är stängt