Beslut om ersättning efter vaccinering

| 8 maj, 2016

När H1N1-viruset, mer känt som svininfluensan, började spridas under 2009 valde 60 procent av svenska folket att vaccinera sig med vaccinet Pandemrix. Några månader efter vaccineringen började allt fler rapporter om ett samband mellan vaccinet och sjukdomen narkolepsi dyka upp. Narkolepsi är en neurologisk sjukdom som påverkar hjärnans förmåga att reglera sömn och vakenhet. Det kan leda till att en person drabbas av plötsliga sömnattacker. Nästa vecka ska regeringen ta ställning till det lagförslag som kan ge drabbade av narkolepsi efter vaccinering en ersättning på upp till tio miljoner.

– Om vi får en bra ersättning så slipper många av oss ha ett så hårt liv, säger Otis Löwenhielm, som drabbats av narkolepsi efter att han vaccinerats mot H1N1-viruset, i en intervju med Dagens Nyheter.

Eric Andréasson

Taggar: , ,

Kategori: I korthet

Kommentering är stängt