Landsbygdens hårda kamp om överlevnad

| 4 maj, 2016

 

Journalisten Kristina Mattsson åker land och rike runt för att ta reda på hur den svenska landsbygden mår. Hon vill få svar på hur vissa orter lyckas blomstra medan andra dör ut. Vad gör staten för att förhindra en systemkollaps när invånare lämnar glesbygden för ett liv i stan?

Jag tycker att boken är bra och värd att läsa. Den beskriver en situation som både är viktig och skrämmande. Det märks att författaren lagt ner mycket tid på boken som är väldigt beskrivande och innehåller många intervjuer med berörda människor. Den är lättläst och förmedlar sitt budskap bra.

Emil Holknekt

Titel: Landet utanför, ett reportage om Sverige bortom storstadenOmslaget

Författare: Kristina Mattsson

Förlag: Leopard förlag, 2011

Kategori: Läshörnan

Kommentering är stängt