Det kostar att äta billigt

| 4 maj, 2016

Matens pris

Hur kan maten som serveras på våra tallrikar vara så billig? Malin Olofsson och Daniel Öhman gör en resa ut i världen för att ta reda på sanningen bakom de låga priserna.

Författarduon granskar allt från kalkonfarmer i Skåne till holländska grönsaker och importerad fisk från Vietnam. Upptäckten är oroväckande. Ensidig odling, bekämpningsmedel och andra gifter skördar inte bara växter utan även människoliv världen över – allt för att vi ska ha så billig mat som möjligt på våra tallrikar.

Matens pris: Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa belyser ett moraliskt dilemma och sätter pressade priser i matbutiken i ett nytt perspektiv. Det är en bok alla borde läsa, i alla fall alla som någon gång handlar i en matbutik.

Sofia Ekberg

Titel: Matens pris: Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa
Författare: Malin Olofsson och Daniel Öhman
Förlag: Reporto förlag, 2011

 

 

Kategori: Läshörnan

Kommentering är stängt