Den digitala undre världen

| 4 maj, 2016

13040912_O_1

I reportageboken Korthuset får vi en insyn i den dunkla kortbedrägerivärlden. En resa från ”den första måltiden” på Major’s Cabin Grill, via skimming till dagens tekniskt avancerade trojaner.

Rånare som rånar banker och värdetransporter har ersatts av digitala rånare som tömmer bankkonton och bankomater. Under tiden försöker bankerna tysta ner riskerna med en digital ekonomi och göra så lite som möjligt för att hålla nere kostnader som drar ner deras vinster.

Polisen står oftast maktlös när bankerna skyller på sekretess när de inte vill hjälpa polisen i sina utredningar. Linus Larsson och Daniel Goldberg har gjort en grundlig research och förklarar det på ett sätt så att alla förstår hur bedrägerierna går till.

Henrik Hansen

Titel: Korthuset

Författare: Daniel Goldberg och Linus Larsson

Förlag: Nordstedts förlag, 2014.

 

Kategori: Läshörnan

Kommentering är stängt