Smultron i Stockholm

Smultron i Stockholm

Utforska en ny sida av Stockholm

Smak

” Vi går till Marie” – Personlig och charmig restaurang i förort

”Vi går till Marie” är en familjeägd restaurang i Årsta som funnits sedan 2013. De erbjuder café, kök och catering i södernärförort. Att restaurangen är familjeägd, med ständigt närvarande ägare präglar stämningen och gör denna restaurang till något alldeles extra. Det varma och personliga bemötandet får dig att vilja bli stammis redan efter första besöket.

Ägaren Joakim: ”Målet har alltid varit att kvinnor ska känna sig trygga hos oss. Där börjar man, resten löser sig”.

Goda drycker och mat för alla smaker

På menyn hittar du klassisk husmanskost, tapas, sallader och smårätter och mycket mer. Här serveras både vegetariskt, kött och fisk. Du hittar också ett stort utbud av goda viner och ölsorter. Allt smakar härligt hemlagat, portionerna är generösa och prisnivån bra. För den som älskar söta desserter finns både glass, kaffedrinkar, praliner och godsaker. Du kommer hitta din favorit.

Jag mötte ägaren Joakim för några snabba frågor:

Vem är Marie, och varför valde ni det namnet?
– Marie är min förra fru och dagens sambo. Vi träffades 1993, Marie kommer från Kalmar och jag från Stockholm. Vi gifte oss 2003 och skilde oss 2010. Efter tre år blev vi ett par igen, jag var då krögare, en enkel krog i Midsommarkransen och Marie jobbade på Spendrups Informationsavdelning. Att döpa en restaurang är inte lätt, det fick helt enkelt bli Vi går till Marie.

Vilken är er vision för Vi går till Marie?
-Ser man på det rent branschmässigt är visionen att vara en av den bästa, mest personliga och mest framgångsrika krogarna som finns i närförort. Att skapa en miljö som egentligen inte finns i restaurang Stockholm, en egen kultur, helt prestigelöst och att våra gäster ska känna att de kommer hem.

Vilka trivs hos er?
-Målet från början har varit att få kvinnor som kunder, även innan Maries inträde 2018. Om man lyckas med att få kvinnor trygga har man vunnit matchen. Vi har alltid jobbat både menymässigt och inredningsmässigt mot kvinnan. Vi har med järnvilja endast Cava/rosevin och en enkel drink som AW-erbjudande, aldrig öl. Våra viktigaste gäster rent ekonomiskt är fotbollssupportrarna. Våra närmaste, mest personliga möten med våra kunder är också med dem.

Vad gör ”Vi går till Marie” unikt tycker du?
-När man kommer innanför vår dörr kommer man liksom inte därifrån, mötet är direkt och rent fysiskt. Pang på rödbetan, personlig kontakt direkt, det är även det en del av visionen och vi byggde stället efter dessa principer.

Vad rekommenderar du mest av alla era goda rätter på er restaurang?
-Till lunch väljer jag långkok som byts varje vecka eller en god Sommarsallad med chevréost, jordgubbar & honung. Kontrasterna är slående. Kvällstid, Älgfärshamburgare med kantarellpytt & Västerbottenost.

Av Maria Rådlund

Hitta hit:
Konstgjutarvägen 20, 121 44 Johanneshov
tillmarie.se
SL – reseplanerare.