Smultron i Stockholm

Smultron i Stockholm

Utforska en ny sida av Stockholm

Smak

Café Caminito – en liten pärla i en blå husvagn

I Stockholm finns mängder av charmiga caféer – listan kan göras hur lång som helst. Men denna lilla pärla sticker ut och är väl värd att tipsa om. Har du en gång hittat hit vill du alltid komma tillbaka. Café Caminito känns personligt, här känner du dig alltid välkommen. Från den lilla blå husvagnen, som är öppen året runt, serveras en blandning av svensk och latinsk mat, varma och kalla drycker, och bra urval av öl och vin i glas. Och utsikten är magisk!

Café Camintos servering sker från en blå liten husvagn.
Den lilla blå husvagnen går inte att missa. Café Caminito erbjuder fika, mat och dryck till rimliga priser.

Atmosfären, läget och utsikten

Café Caminito ligger precis mitt mellan Hornstull och Skanstull, längs med strandpromenaden vid Årstaviken. Här är det avslappnat. I all enkelhet har Café Caminito ställt upp bord och stolar framför husvagnen och på den lilla bryggan som ligger direkt på strandpromenaden. Här finns även färgglada kuddar och filtar och hittar man inget ledigt bord går det bra att bara slå sig ned på en filt.

Det är perfekt att kombinera en långpromenad runt Årstaviken med ett besök på detta café. Café Caminito dyker upp som en blå liten hägring när benen är trötta och man känner sig sugen på lite fika eller något gott och kallt att dricka.

När du väl beställt det du vill ha, och slår dig ned på bryggan, kan du njuta av fantastisk utsikt. Från första parkett har du hela Årstaviken framför dig. Här kan du spana på båtar som seglar förbi, eller titta på alla söta sjöfåglar som under våren och sommaren simmar runt med sina små ungar. Eller varför inte bara hoppa i och svalka dig i viken om du besöker caféet en varm sommardag. Allt är möjligt på Café Caminito.

Flera människor sitter och fikar i vårsolen vid Café Caminitos brygga i Tanto.
Cafe´Caminito har ett perfekt läge mitt på strandpromenaden i Tanto.

Vad kan jag äta?

Café Caminito erbjuder något gott att äta för alla. Oavsett om du är sugen på enkel fika eller är lite mer hungrig så hittar du det du vill ha. Här finns allt ifrån kanelbullar och klassisk äppelpaj till goda sallader, empanadas, äkta frappe, starka korvar, soppor eller grillade mackor. Under vår- och sommarsäsongen serveras goda ölsorter eller vin och cava i glas.

Skön retromusik bidrar till stämningen

Musiken är värd att nämnas. Den bidrar till stämningen i allra högsta grad. I stället för vanligt P4-skval blandas det friskt med musik från 70-och 80-talen. Oftast kubansk eller fransk. Men även reggie är vanligt. Musiken bidrar till en retrokänsla och du får en känsla av att du är på semester.

Så här hittar du till Café Caminito

Café Caminito har ett perfekt läge precis mitt emellan Hornstull och Skanstull, på strandpromenaden längs med Årstaviken. Området kallas ofta rätt och slätt för Tanto.  Antingen tar du buss 55 som stannar precis vid strandpromenaden i Tanto. Väljer du tunnelbanan väljer du röd linje och kliver av vid Hornstull eller grön linje och kliver av vid Skanstull. Även buss 4 stannar vid dessa hållplatser. Både från Hornstull och Skanstull är det sedan en kort promenad på ca 10–15 minuter längst strandpromenaden för att komma till Café Caminito. Det är lättframkomligt och här går det också utmärkt att cykla. Strandpromenaden bjuder på vacker natur, båtar och badbryggor och inte minst de pittoreska kolonistugornas trädgårdar som under vår och sommar exploderar i all sin blomsterprakt.

Av Maria Rådlund

Planera din resa med kollektivtrafiken.