Skogspromenaden – en självklar del av din arbetsdag

Med dagens kunskap om naturens påverkan på människans välbefinnande räcker det inte längre att förpassa utevistelsen till den fritidssyssla som den är idag – den måste bli en självklar del av vår arbetsdag.

Skogspromenaden måste bli en naturlig del av vår vardag - den måste få en självklar plats i vårt arbetsliv.
Skogspromenaden är ett av framtidens skallkrav på jobbet. Både du och din arbetsgivare vinner på att du kommer ut varje dag.

Din hälsa förbättras av att promenera regelbundet

Det finns många hälsofördelar att vinna på att ta en promenad under arbetsdagen. Regelbunden fysisk aktivitet minskar exempelvis risken för diabetes typ 2. Vidare stärker du ditt skelett och minskar därmed risken för benskörhet. Dessutom är det jättebra för hjärtat – och håller blodtrycket i schack.

Kroppen mår bra av att röra på sig och en hälsosam person blir mer sällan sjuk. Din hälsa är såklart främst ditt eget ansvar! Icke desto mindre ligger det i din arbetsgivares intresse att du får möjlighet till fysisk aktivitet. Om du håller dig frisk håller du följdaktligen nere din sjukfrånvaro. Det är win-win för dig själv och för din arbetsgivare. Samtidigt är det bra för samhället som helhet.

Fysisk aktivitet ökar din arbetsprestation

Förutom att du får mer energi av att röra på dig så ökar fysisk aktivitet dina tankemässiga förmågor. Fördelarna är bland annat bättre koncentration, vassare minne samt ökad stresstålighet. Du blir helt enkelt smartare av att promenera. Många av oss har säkert suttit bänkade framför Anders Hansens populära tv-serie om hjärnan på SVT Play. Enligt honom ger trekvarts pulshöjande promenad tre gånger i veckan optimal hjärneffekt.

Skogspromenaden – tillfälle att underhålla dina relationer

Andelen tjänstemän som deltar i promenadmöten har garanterat skjutit i höjden under Coronapandemin. De som inte redan visste det har fått möjlighet att upptäcka värdet i att jobba och promenera samtidigt. En jobbpromenad med en kollega kan stärka både de professionella och de sociala relationerna.

Har du stor frihet under ansvar får du säkert möjlighet att ha promenadmöten med din partner eller med dina vänner. Om du jobbar hemma eller bor nära kontoret så kan du ta med dig hunden på din promenad. Skogspromenaden är självklar och hälsosam för din arbetsdag – och oumbärlig för att du ska vara effektiv under dagen.

Ett svar på ”Skogspromenaden – en självklar del av din arbetsdag

Kommentarer är stängda.