Nya trenden på söder, galleria fullproppad med restauranger

| 28 maj, 2018

I galleria Ringen på Hornstull har man valt att satsa på ett annorlunda koncept för att locka kunder, i köpcentrumets hjärta ligger ”Teatern” med tio restauranger med helt olika koncept. Gemensamt för de olika köken är att utrymmet är litet, att gästerna delar på matsalen och att alla går under konceptet snabbmat. Det är ingen snabbmat i traditionell mening, här lagas nyttiga veganburgare, vitaminspäckade rykande ramenskålar men för dem som vill finns förstås också en vedeldad pizza eller mexikanska quesadillas. Hela världen finns representerad i den lilla teatern i Ringens mitt.

Konceptet är lyckat i en tid då detaljhandels butiker i gallerior hotas av en växande e-handel, vid en granskning av inrättningarna ser vi att butikerna utgör mindre än 50 procent av aktörerna i gallerian, ungefär en fjärdedel utgörs av restauranger, resten är serviceinrättningar av olika slag.

Jason Wall är manager på en Ramen restaurang i teatern. Han ser inget problem med att det är så många restauranger som konkurrerar på en begränsad yta. Han menar istället att restaurangerna tillsammans hjälper till att skapa en ”hotspot” där folk samlas, eftersom att utbudet är stort finns något som passar alla smaker och kunderna sprider ut sig i lokalen, det ger positiva effekter både för krögarna och för butikerna runt om kring menar Jason.

Vi undrar förstås om det är nervöst att befinna sig på en så trendmedveten plats, måste man förändra sitt koncept i tid och otid? Det verkar inte vara något som Jason är orolig för,

– Ramen är en perfekt rätt, den är hälsosam och passar i alla möjliga dieter, samtidigt går den att variera i oändlighet och kan anpassas efter olika marknader, säger Jason Wall.  Han har bakgrund från USA och berättar att det på den amerikanska marknaden fungerar bättre med olika inslag av barbecue, medan att han här på den svenska marknaden satsat mer på mustiga buljonger med grönsaker och genuina smaker från Asien.

Hur märker butikerna runt om av den stora satsningen på mat i gallerian? Skillnaden beskrivs som avsevärd. På Akademibokhandeln har man sett en ökning i försäljningen på mer än 5 procent sedan restaurangerna öppnat.

– Vi var lite oroliga att renoveringen och byggandet av Teatern skulle påverka försäljningen negativt, men det påverkade nästan inget alls. däremot har vi haft flera kunder i butiken sedan restaurangerna öppnat, säger Christian Modig butikschef på Akademibokhandeln.

Äter du själv lunch på någon av restaurangerna?

–Jovisst, min favorit är den veganska-restaurangen ”the plant”, fast jag inte är vegan tycker jag deras burgare är den bästa.

 

Kategori: Kultur & nöje

Kommentering är stängt