Testa äventyrsbanan i Lida friluftsområde

Klättra, balansera och svinga dig fram mellan träden – snabbt och smidigt, högt och pirrigt, långsamt och klurigt ­– allt med en vidunderlig utsikt över sjön Getaren. Ta med dig familjen eller kompisarna, i Lida friluftsområde finns spännande utomhusaktiviteter för alla åldrar.

Bild på ett barn som klättrar på brädor som hänger på rep mellan två träd.
Balansera på brädor som hänger i rep mellan träden.

Nya utmaningar i skogen

Vi är många som har tillbringat mycket tid utomhus det senaste året. Pandemin har tvingat oss att umgås i skogen med otaliga skogspromenader och korvgrillningar som följd. Det som kändes utmanande och innovativt i början har tappat sin charm. Så nu när barnen inte är lika lättövertalade längre, och du själv känner mer motstånd än entusiasm vid tanken på underställ och kaffetermos, är det kanske dags att prova en ny utomhusaktivitet. Åk till Lida friluftsområde strax söder om Stockholm och testa deras äventyrsbanor.

Äventyrsbanor med olika svårighetsgrad

I Accropark Lida finns banor på olika nivåer och olika höjder. För de minsta barnen (från 4 år) finns enkla klätter- och balansbanor på låg höjd där du som förälder kan gå bredvid ditt barn hela vägen. Äldre barn kan avancera gradvis i svårighet och höjd. För stora (modiga) människor finns höghöjdsbanor som mäter upp till 12 meter ovanför marken.

Alla som ska klättra blir utrustade med hjälmar och ordentliga selar som man sedan hakar fast i säkerhetslinor ovanför banorna. Sedan är det bara att ge sig ut bland nät, gungor, spångar och linbanor ­– på sina ställen kittlar det rejält i magen! När du två timmar senare lämnar tillbaka din säkerhetsutrustning kommer du att ha nya erfarenheter i bagaget – och en hel del trötta muskler.

Liggande bild på en bana som består av rep och brädor på låg höjd mellan några träd. Ett barn klättrar på banan.
Börja med en bana på låg nivå.

Upptäck natursköna omgivningar

Lida friluftsområde är väl värt ett besök i sig. Den sagolikt vackra skogen böljar fram över det kuperade landskapet med flera magnifika utsiktspunkter. Du kan vandra en kort slinga eller påbörja en etapp av Sörmlandsleden. Du kan hyra en kajak eller terrängcykla. Om du har fått nog av korv och inte vill nyttja någon av de utspridda grillplatserna, finns ett värdshus som serverar allt från kaffe och glass till vällagade luncher.

Bild på träd med olika banor emellan, bräd, nät och små avsatser att vila på.
Äventyrsbanan är bara en liten del av Lida friluftsområde.

Lida friluftsområde är väl värt ett besök i sig. Den sagolikt vackra skogen böljar fram över det kuperade landskapet med flera magnifika utsiktspunkter. Du kan vandra en kort slinga eller påbörja en etapp av Sörmlandsleden. Du kan hyra en kajak eller terräncykla. Om du har fått nog av korv och inte vill nyttja någon av de utspridda grillplatserna, finns ett värdshus som serverar allt från kaffe och glass till vällagade luncher.

Innan du besöker Accropark Lida, tänk på att

  • Innan du besöker Accropark Lida, tänk på att
  • boka en plats på banan i förväg
  • ta på dig smidiga kläder (typ träningskläder)
  • kolla väderprognosen
  • om du lider av höjdrädsla – stanna vid de enklaste banorna (det går inte att ångra sig och backa när du väl är på väg ut i en bana)
  • ha kul!

Läs mer och boka biljetter på Accropark Lidas sajt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *